Web Analytics Made Easy - Statcounter

چالش عدم انطباق رشته تحصیلی و فرایند کاریابی موضوع مهم جوانان در عصر جدید است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام موسسه مشاوره شغلی و کاریابی فکروکار، محمد حسین کبریایی، مدیر موسسه مشاوره شغلی و کاریابی فکروکار در مورد چالش عدم انطباق رشته تحصیلی و فرایند کاریابی که بسیاری از جوانان با آن مواجه هستند گفت:«متاسفانه ما فکر می‌کنیم اول باید درس بخوانیم و همین جور مقاطع تحصیلی را ادامه می‌دهیم تا بعد که بخواهیم دنبال کار بگردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که از نیاز بازار غافلیم و نمی‌دانیم که باید نسبت به نیاز روز بازار کار رشته تحصیلی‌مان را انتخاب کنیم. مثلا جوانی که می‌خواهد درس بخواند، رشته ادبیات را انتخاب می‌کند، تا کارشناسی ارشد ادامه می‌دهد و حالا می‌خواهد استخدام شود. در صورتی که بازار کار اصلا به وجود او نیازی ندارد. این جوری می‌شود که او می‌رود و برای موقعیت‌های مختلف رزومه می‌فرستد و مدام رد می‌شود و چون سرخورده می‌شود، اعتماد به نفس‌اش هم پایین می‌آید. حالا سطح توقع این جوان پایین‌تر آمده و دیگر به دنبال کار مناسب نمی‌رود، خود را در بازار کار ناچیز می‌بیند و در نتیجه مشاغل سطح پایین‌تری را انتخاب می‌کند. او حالا فکر می‌کند دیگر نمی‌تواند کار مناسب خودش را پیدا کند.  این مسئله‌ای است که برای بیشتر رشته‌های دانشگاهی اتفاق می‌افتد. در صورتی که راه درست این است که فرد از همان ابتدا علاقه‌اش را متناسب با نیازهای بازار کار بسنجد که کجا و در چه زمینه‌ای می‌تواند مفید باشد و بعد رشته‌ تحصیلی‌اش را انتخاب کند تا دستاورد خوبی داشته باشد.  امروزه بسیاری از رشته‌های دانشگاهی هستند که تحصیل صرف در آن‌ها نتیجه بخش نیست.»

مدیر موسسه مشاوره شغلی و کاریابی فکروکار همچنین به مهم‌ترین چالش جذب و استخدام افرادی که با مدرک دیپلم برای کارهای کارگری ساده می‌روند و راهکار آن اشاره کرد:«هرروز آدم‌هایی در سنین بیست تا سی و پنج سال با مدرک دیپلم به کاریابی مراجعه می‌کنند و همیشه به عنوان کارگر ساده برای مصاحبه به شرکت‌های مختلف می‌روند. اما هیچ وقت نمی‌روند در این بازه پانزده ساله مهارت‌هایی مثل انبارداری، جوشکاری، برق، تاسیسات یا مشاغل فنی را یاد بگیرند که مهارت در آن حرف اول را می زند. بعد از آن که سن‌شان از آن بازه استخدام کارگر ساده-که سی یا سی و پنج سال است- بیشتر می‌شود، در به در دنبال کار می‌گردند و دیگر به راحتی نمی‌توانند کار پیدا کنند. چون جمعیت سی ساله‌های الان، یعنی دهه شصتی‌ها خیلی زیاد شده و آن‌ها معمولا هرجایی می‌روند قبلا پر شده و به راحتی نمی‌توانند نتیجه بگیرند.»

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بازار رشته تحصیلی رشته تحصیلی بازار کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۷۴۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ برای بار سوم تمدید شد

به گزارش خبرنگار مهر، پیرو انتشار دفترچه راهنمای انتخاب رشته (دفترچه شماره ۲) آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ در ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ و اصلاحات سری اول دفترچه راهنما در ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳، اصلاحات سری دوم دفترچه راهنما در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، اصلاحات سری سوم دفترچه راهنما در ۸ اردیبهشت منتشر شده است.

اصلاحات سری چهام دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون دکتری تخصصی ۱۴۰۳ در ۱۰ اردیبهشت با اعلام رشته‌محل‌های جدید، تغییر ظرفیت و یا حذف برخی رشته‌محل‌ها در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است.

به منظور فراهم کردن تسهیلات بیشتر برای آن دسته از داوطلبان مجاز به انتخاب رشته که تاکنون برای انتخاب رشته اقدام نکرده‌اند، ترتیبی اتخاذ شده است داوطلبان بتوانند تا پایان روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند.

داوطلبان باید در مهلت در نظر گرفته شده و پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی و مندرجات اطلاعیه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش مراجعه و نسبت به ثبت کدرشته‌محل‌های انتخابی در آزمون مذکور اقدام کنند.

در ضمن آن دسته از داوطلبانی که قبلاً نسبت به انتخاب کدرشته‌محل‌های تحصیلی اقدام کرده‌اند، می‌توانند در صورت تمایل تا پایان روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ نسبت به مشاهده یا ویرایش کدرشته‌محل‌های انتخابی خود اقدام کنند.

فایل اصلاحات سری چهارم مربوط به دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری (Ph.D.) نیمه متمرکز سال ۱۴۰۳ در اینجا قابل مشاهده است.

به گزارش مهر، از تعداد ۱۵۱ هزار و ۶۴۳ داوطلب شرکت کننده در آزمون دکتری ۱۴۰۳ تعداد ۱۲۵ هزار و ۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده اند و کارنامه نتایج اولیه آزمون دکتری از ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۳ در اختیار داوطلبان قرار گرفته است.

اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و … در دهه اول خردادماه ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

کد خبر 6092298

دیگر خبرها

  • مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ برای بار سوم تمدید شد
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است
  • پمپ هیدرولیک
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • نیاز مبرم ۱۰۰ رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • نیاز ضرروی ۱۰۰رشته قنات در خراسان شمالی به مرمت
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!